Agenda detail


Ter informatie: ‘Het Vonnis’ in Slieker Film

27-03-2014

Graag attendeert het bestuur van het Fries Juridisch Genootschap haar leden op de film ‘Het Vonnis’.
Het Vonnis, winnaar van de LC Publieksprijs op ons eigen Noordelijk Film Festival in Leeuwarden (november 2013) gaat op 27 maart landelijk in première en natuurlijk ook in Slieker Film. Het Vonnis is een controversiële rechtbankthriller over het recht versus rechtvaardigheid. Vanaf 27 maart draait de film voor onbepaalde tijd in Slieker Film, aan het Wilhelminaplein te Leeuwarden.

Het Vonnis
Regie: Jan Verheyen
België, 2013

Na een feestelijke avond bij zijn baas thuis, rijdt Luc Segers (Koen de Bouw) met zijn gezin naar huis. Wanneer ze onderweg stoppen om te tanken en een brood te halen bij een 24/7 automaat, slaat het noodlot toe. Wanneer Luc bijkomt uit een coma ligt hij in het ziekenhuis en blijkt hij zowel zijn vrouw als zijn dochter te zijn verloren. Verantwoordelijk voor het familiedrama is junkie Kenny de Groot, die door Luc wordt herkend op foto’s. De openbaar aanklager verzekert hem dat het recht zal zegevieren, maar niets blijkt minder waar… Kenny de Groot komt vrij vanwege een simpele procedurefout, ontdekt door zijn advocaat (Veerle Baetens). Verscheurd door verdriet en onmacht, neemt Luc het recht in eigen hand. Nu staat hij in de beklaagdenbank en zal hij zich moeten meten met de rechtsstaat die hem in de steek heeft gelaten.

Persquote:
★★★ “Verheyens verontwaardiging verleent aan ‘Het vonnis’ een brandend actuele stuwkracht, een felgloeiende urgentie, maar het verrassende is dat hij zijn film nergens tot een ongenuanceerd pamflet laat verworden” - Humo.be

Alle nodige informatie met betrekking tot data en speeltijden staan t.z.t. op de website van Slieker Film. Informatie over hoe u kunt reserveren vindt u hier.